Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Ekim 2016 Pazartesi

Portekiz - 5. Bölüm: Guimaraes


Guimaraes

Guimaraes, Portekiz’ in doğduğu topraklar olarak bininiyor; bu nedenle 160 bin nüfuslu, küçük bir şehir olmasına rağmen ülkenin görülmesi gereken yerlerinden. Hatta tren istasyonunda şehre indiğinizde karşınıza çıkan duvarın üzerinde "aqui nasceu portugal" (Portekiz burada doğdu) yazıyor.. Porto’ nun 55 km kuzeydoğusunda yer alan şehre yolculuk, trenin pek çok durakta durmasından dolayı 1 saat 15 dakika sürüyor. Gidiş geliş bilet fiyatı da 6,20 EUR.

Guimaraes


Şehirde başlıca görülecek yapı, Largo Tepesi’ nin üzerinde yer alan Guimaraes Kalesi. Yaklaşık 1100 yıllık tarihe sahip kale; modern Portekiz’ in de sembollerinden; bu sebeple Portekiz bayrağı üzerindeki 6 kaleden birisi de burası. Kale şehre hakim tepe üzerinde yer aldığı için burçlardan panaromik şehir manzarasını izlemek de mümkün.
Guimaraes Kalesi
 
Kaleye ait bir tarihi kilise olan Igreja Sao Miguel do Castelo da hemen kalenin önünde yer alıyor. Hem kaleye hem de kiliseye giriş de ücretsiz.
 
Igreja Sao Miguel do Castelo
 

Igreja Sao Miguel do Castelo

Kalenin hemen karşısında ise Paço Dos Duques De Bragança (Dukes of Braganza Palace) adlı 15. yüzyıldan kalma bir saray yer alıyor. Günümüzde genelde sergiler için kullanılan saray şehrin estetik açıdan en etkileyici yapısı.
 
Paço Dos Duques


Paço Dos Duques
 
Praca de Santiago, şehrin tarihi merkezinde yer alan meydan, adını 1887 de  yıkılmış olsa da bir dönem orada bulunan Santiago Şapeli’ nden alıyor. Restaurantların masalarını attığı bu meydan özellikle yaz akşamlarında çok hareketli oluyormuş. Meydanı çeviren binaların pastel renkleri bir sıcaklık yayıyor, burası muhtemelen şehrin en fotografik bölgesi.

Praca de Santiago

Praca de Santiago
 
Son olarak gezimizi Igreja de S. Francisco (Sao Francisco Kilisesi) ile noktaladık. 1461’ de tamamlanan kilise, aradan geçen 5,5 asırda güzelliğinden bir şey kaybetmemiş.

 Igreja de S. Francisco

Biz bu sevimli şehre yarım gün ayırdık ama daha geniş bir tatilde pekala bir gece de konaklanabilir. Zaten Portekiz’ de nereye gittiysek çok memnun ayrıldık. İspanya ile benzer şartlarda yarı fiyatına tatil yapmak isteyenler hiç düşünmesin J .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder