Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ağustos 2014 Pazartesi

New York - 2

New York' da Yeme İçme - 1


Amerika' nın genelinde yeme içme denilince steak, burger ve pizza akla geliyor. Tabi New York' da her ülkeden çok sayıda göçmen bulunuyor ve dünyanın tartışmasız en kozmopolit şehri; bu nedenle her mutfağa ait iyi örnekler bulmak mümkün. Ama iyi restaurantlarda yer bulmak için hem epey önceden rezervasyon yaptırmak, hem de fena olmayan bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bu nedenle  biz hakkını vererek bu mutfakları inceledik demem mümkün değil :).

Tatlı sever bir çift olarak pastane konusunda ise ne fiyattan ne de uzun yoldan kaçınmadık; neresi tarihi, neresi meşhursa gitmeye çalıştık :).

Burger Joint


Burger Joint neredeyse bütün listelerde NY' ın en iyi 10 burgercisinden biri olarak gösteriliyor. Pek çoğunda ise direkt olarak ilk sırada. Bu nedenle bizim de ilk durağımız burası oldu.

Burası salaş, samimi bir hamburgerci görünümünde, aşağıdaki resimde de göreceğiniz şekilde:

Burger Joint

 İlginç olan kısmı ise NYC' nin en lüks otellerinden biri olan Le Parker Meridien' in lobisinden geçerek girebildiğiniz ve perde ile kamufle edilmiş bir girişi bulunması (http://www.parkermeridien.com/). Burger Joint' e ait dışarıdan görülebilen bir tabela vs. bulunmuyor. Ama perdenin arkasına geçince karşılaştığınız uzun (45 dk bekledik.) sıradan anlayacağınız üzere bu gizlilik pek kimseyi engelleyememiş. Zaten popüler gurme sitesi Zagat (www.zagat.com) burayı "New York' un en kötü saklanan sırrı" olarak nitelendirmiş. :)

45 dakikalık sıranın sonunda cheeseburger ve biralarımız aldık. Açıkçası duyduğumuz onca methiye ve gördüğümüz sıradan sonra beklediğimiz performansı alamadık. Elbette kötü değildi ama bir Mano Burger de değildi :)



Fiyatlar ise NYC standartlarında normal burgerler vergi dahil 9-10 $ civarı, double olursa 15-17 $ ye geliyor. Bira 7 $, kola 3 $ idi.

Manhattan' da bunun dışında bir şubeleri daha var; 13th West 8th Street' de.

Kısacası sırf girişinin orjinalliği için bile bir kez gitmek gerekir ama bir New Yorker olsam müdavimi olacağım yerlerden olmazdı.

 Adres:

Le Parker Meridien
119 West 56th Street

http://www.burgerjointny.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder