Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ağustos 2014 Salı

New York - 3

New York' da Yeme İçme - 2

New York Burger Co.




New York Burger Co



Yeme içme 2. bölümde yine bir hamburgerci ile devam ediyoruz. New York Burger Co. , gurme listelerinde Burger Joint kadar üstlerde yer almasa da bizim tesadüfen gidip çok beğendiğimiz bir yer oldu. Hatta Joint' e göre daha memnun kaldığımızı söyleyebilirim, Amerika' daki en iyi burger deneyimimizi burada yaşadık.




İkisi de Manhattan' da yer alan iki  şubeleri var. Biri Chelsea West, diğeri ise Flatiron semtinde yer alıyor. Biz iki sefer Flatiron' da bulunana gittik ki bütün bu 13 gün boyunca yanlızca iki yerde birden fazla kez yemek yedik.

Açıkçası giriş kısmında alelade bir fast food havası olması beklentiyi düşük tutmamıza yol açtı. Yoldan geçerken ayak üstü bir şeyler atıştırılan bir yer gibi duruyordu, biz de çok yorulduğumuz ve bir an önce bir şeyler yemek istediğimiz için girdik. Menüde burger, tavuk ve salata yer alıyor. Biz salata ya da tavuk denemedik o yüzden onlar hakkında yorum yapamayacağım. Burger isimleri genel olarak NYC' daki bölgeler ya da şehri çağrıştıran isimlerden seçilmiş. Et olarak hepsinde angus kullanılıyor. Ülkemizde bir şekilde angusa soğuk bakılsa da bence danadan daha iyi bir seçenek; zaten yurtdışında menülerde angus kullanmayı artı bir özellik olarak belirtiyorlar.Biz klasik cheeseburgere ek olarak; Soho burger ve Flatiron burgeri denedik. İlkinde portobello mantarı, peynir (İsviçre ya da cheddar), ızgara soğan ve ny burger sosu kullanılıyor. Diğerinde ise poblano adlı hafif acı bir Meksika biberi, monterey jack (inek sütünden yapılan, yarı sert bir Amerikan peyniri), ızgara soğan ve barbekü sos bulunuyor. Köftenin pişme seviyesi de size ayrıca soruluyor. Ekmekleri kendi üretimleri ve ısıtılarak servis ediliyor (zaten ekmeği ısıtmadan burger servis etmek bence yasaklanmalı). Biz köfteleri orta ve orta-iyi pişmiş tercih ettik. İkisinden de memnun kaldık, damak tadına göre değişir elbette ama bence orta pişmiş biraz daha iyiydi. Ama orta-iyi olanda da et kurumamıştı ısırınca foş sesini ve lezzetin ağır ağır ağzınızın içinde akarak ilerlemesini hissediyorsunuz ;).


İşte unutulmayan o lezzetler :)


Bu arada taze kesilmiş tatlı patateslerine ve ev yapımı geniş sos menülerine değinmemek de olmaz. Patates kesinlikle hayatımda yediğim en iyilerden biriydi, sos menüsü ise ny burger ,barbekü, bin adalar, fesleğenli pesto, akçağaç şuruplu dijon hardalı, chili biberli ketçup gibi pek çok, her biri iyi yapılmış sostan oluşuyordu. Benim favorim akçağaçlı hardal; Zeynep' inki ise pesto sos oldu.

Sos Bar


Fiyatlar Manhattan standartlarında makuldü; burgerler vergi dahil 8-10 $, patates 3,5 $; sınırsız içecek ise (miktar sınırsız olduğu gibi, kendiniz doldurduğunuz musluklarda sadece 10 çeşit Coca Cola vardı) 2 $ idi. Çalışma saatleri ise her sabah 11 de açılıp, akşam 10:30 da kapanıyor; yalnızca pazarları kapanış 10 da.


Adres:


FLATIRON
 
678 Sixth Avenue • (Between 21st & 22nd St)
New York, NY 10010
Tel: 212 229 1404 | Fax: 212 229 1454

CHELSEA WEST
 
470 West 23rd Street • (Corner of 10th Avenue)
New York, NY 10011
Tel: 212 255-0400 | Fax: 212 255-0499


http://www.newyorkburgerco.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder