Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Mart 2015 Pazartesi

İtalya - Mart 2015 - 3


Bar Pompi

Bu yazımıza tatlı yazıp, tatlı konuşarak başlayalım. Pompi, Roma' ya gitmeden önce en iyi tiramisucu olarak, listeme eklediğim mekanlar arasındaydı. Yalnız biz metro kullanarak ulaşmayı beklerken, Pastificio çıkışı bir anda İspanyol Merdivenleri' ne yakın şubesi ile karşılaştık. Hatta isim benzerliği olabilir mi diye düşünerek önce fazla yüz vermedim:). Zeynep' in tatlıları çok güzel görünüyor demesi ile içeri girdik ama makarnadan sonra fazlasıyla tok olduğumuz için tiramisu yerine dondurmasını denedik. Efsanevi bir lezzet değilse de iyi yapılmış, güzel bir dondurmaydı ama asıl sürpriz alelade görünümlü külahın fındık kremalı çıkması oldu.




Tabi bu kendisini 3 ziyaret edişimizden ilki oldu. Ertesi gün bu sefer arkadaşlarımızı da alarak, meşhur tiramisularını tattık ki o ana kadar yediğim açık ara en iyi tiramisuydu.


3. gidişimizde ise ilk günden aklımda kalan meyveli tiramisuyu denedim ki, değil hayatımda yediğim en iyi tiramisu muhtemelen en genel olarak en iyi tatlıydı.



Denemediğimiz muzlu-çikolatalı versiyonu kaldı ki aslında 8 EUR luk tadım menüsünde 4 çeşit de yer alıyor (2 çeşit meyveli var).



Bu arada tiramisu dışında farklı tatlılar da bulunuyor, biz sadece tiramisulu profiterolünü denedik ki çok başarılı değildi.



Roma malum dondurması ile meşhur; ülkemizde bile Roma dondurması adıyla dondurma satılmayan sokağa rastlamak kolay değil. Fakat en iyi dondurmacı konusunda Romalılar arasında  pek fikir birliği yok. Genel favori olan Giolitti' yi de Türkiye' de deneyip fazla etkilenmediğimiz için pas geçiyoruz. Fakat şansımız yaver gidiyor ve otelimize çok yakın sevimli bir dondurmacı ile karşılaşıyoruz, Gelateria del Teatro (Via di San Simone, 70). Sokak adını parantez içinde yazdım ama kesişen sokak olan  Vicolo del Curato üzerinde pek çok sevimli restaurant ve mağaza da var, gelmişken onlara da göz atabilirsiniz.

Gelateria del Teatro

Maalesef ilk gördüğümüzce kapanmıştı, fakat yaklaşıp kapısına gidince en iyi seçilmediği gazete, tv, site, mecmua kalmadığını görüyoruz. Zaten ikinci gittiğimizde bir tv kanalı çekim yapıyordu. Denemek son güne kısmet oldu ve bu kadar yükselen beklentilerimizin altında kalmadı. http://foodieinternational.com/gelateria-del-teatro-the-best-gelato-in-rome.html Aşağıdaki fotoda Zeynep' in mutluluğu lezzetini daha iyi anlatır :)


Kahvecilere geçmeden, İtalya' da kahvelerin genel olarak benim zevkime göre yeterince sıcak olmadığına değinmek isterim, aynı şarapların da sevdiğim kadar soğuk gelmemesi gibi. Herhalde doğrusu onların yaptığıdır ama ben yine de kahvemin ağız yakacak sıcaklıkta olmasını tercih ederim :).

Antico Caffe Greco



Antico Caffe Greco (Via Condotti 86), İspanyol Merdivenleri' ne yakın, 250 yıllık bir kahveci. Aşağıdaki internet sitelerinde fotoğraflarını da incelersiniz; mekan gerçekten eski görünmeden o tarihi ve zarif ambiyansını korumayı başarmış. Fraklı garsonları da hoşluk katıyor fakat kahvesi elbette kötü değilse de fevkalede bir tarafı da yoktu. Hele bir cafe latte nin 8 EUR yu haketmesi çok zor, özellikle Roma' da içtiğimiz diğer kahvelerin ortalama fiyatının 2 EUR civarı olduğunu düşününce...
http://www.anticocaffegreco.eu/2008/caffegreco_fullscreen_en.html

Sant' Eustachio Il Caffe


Diğer bir tarihi kahveci olan Sant' Eustachio' yu (Piazza Sant’Eustachio, 82) ise daha çok beğendik. Gerçi konsept olarak daha farklı, burası İtalya' da bar diye geçen ayakta kahvenizi içeceğiniz ya da çekirdek veya çekilmiş olarak kahvenizi alıp evde yapabileceğiniz bir mekan. Yalnızca kapısının önünde bir kaç masa var. Fiyatlar ise gayet makul 1-3 EUR arası değişiyor.

Sant' Eustachio Il Caffe

Bu arada yorgunluktan bitme noktasına geldiğimizde İspanyol Merdivenleri' nden Piazza del Popolo' ya giderken tesadüfen karşımıza çıkan, Il Baretto' da (Via del Babuino 120) ise kendi adıma Roma' da içtiğim en iyi kahveyi içtim. Bu arada mekanın az ilerisinde dünyanın belki de tek kazaklı heykelini görebilirsiniz :)

The Babuino Statue


4. bölümde de İtalya' da son yıllarda iyice artan butik biralara ve bunları deneyebileceğiniz iki mekana değineceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder